Сдружение „Книгини“ с кампания за набиране на средства за създаване на VR филм

Богатствата на Северозапада в 360°. От история към бъдеще за нашите деца.

Новите технологии са тук, за да ни подкрепят в родолюбивата ни мисия – чрез тях да допринесем за развитието на Северозапада – за модерен туризъм и развиващ се регионален бизнес, за привлекателно за младите технологично образование, за добавена стойност за целия регион.

Чували ли сте за тайнствените места на Северозапада?

За артефакти и съкровища, разкриващи истории за развитието на човешката цивилизация, за най-голямото тракийско съкровище в света, за култури, свидетелстващи за древността на нашите земи, за възникването на селища, за непреходното наследство и светини – стожери на българския дух, фолклор и традиции, пленяващи всяко сърце, и още…

Новите технологии са тук, за да ни подкрепят в родолюбивата ни мисия – чрез тях да допринесем за развитието на региона. В световен мащаб технологиите са незаменими за съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство, мост между история, настояще и бъдеще. Не на последно място, технологиите са изразното средство на младото поколение, чрез което те могат да се пренесат в отминали епохи, да преживеят събития, а знанието им да стане активно и осъзнато.

Виртуалната реалност (VR) е сред мощните инструменти за комуникация на културно-исторически обекти в света. А Северозападът пази съкровища с национална, европейска и световна значимост.

Потенциалът, който искаме да отключим, е огромен!

За модерен туризъм и развиващ се регионален бизнес, за привлекателно за младите технологично образование, за добавена стойност за региона.

VR филмът ще бъде реализиран в два формата – кратка и разширена версия, на български и английски език. При пресъздаването им във виртуална реалност, ще използваме комбинация от различни технологии – 360 градусово 3D (стереоскопично) видео, фотограметрия, 3D моделиране, възстановки и други.

Предвиждаме VR филмът да бъде качен в YouTube канала на сдружението ни – Сдружение КНИГИНИ / KNIGINI, откъдето всеки ще има възможност да го гледа. Предстоят ни и партньорства с български училища, образователни центрове, туристически обекти и офиси, институции, чрез които филмът ще има широкото разпространение, което целим.

След успешно реализирания ни първи по рода си филм „Дестинация Враца – величие и красота в 360°“ и изключителния интерес към него в страната и чужбина, ще се радваме да надградим родолюбивата ни идея с Ваша помощ. Сумата за проекта е 89 000 лева.

Разчитаме на хора от цялата страна и чужбина, които обичат нашия регион, историята и технологиите.

Можете да подкрепите кампанията ни на platformata.bg и с дарителски SMS с кодова дума DMS KNIGINI на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

Ще се радваме да изберете да подкрепите нашия проект в рамките на #ЩедриятВторник! Щедрият Вторник обединява неправителствения сектор и бизнеса, както и всички хора с големи сърца. Фондация BCause, работеща за развитие на дарителството и социалните инвестиции, е официален партньор за България на движението #GivingTuesday. 

Сдружение „Книгини“ е участник в проекта на Фондация BCause проект „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България“ (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *