Подарък с кауза за създаването на VR филм за културно-историческото наследство на Северозападна България

Закупувате книги и коледен артикул с мисия в подкрепа на кампанията „Богатствата на Северозапада в 360°. От история към бъдеще за нашите деца.“


Книга от Книжарничка „Извор“, с. Челопек / Izvor Bookshop – Chelopek BookVillage, BG и коледен артикул от Социално предприятие Творилница „Добрини“ – с. Челопек – тематичен подарък с кауза за предстоящите коледно-новогодишни празници.

Мисия

Със закупуването на подарък с кауза подкрепяте млад литературен талант, жени в неравностойно положение, както и кампанията на сдружението ни „Богатствата на Северозапада в 360°. От история към бъдеще за нашите деца“, чиято цел е набирането на средства за създаването на филм във виртуална реалност (VR), посветен на културно-историческото наследство на Северозападна България.

Кои са културно-историческите ценности?

„Обектите, които искаме да представим, са разнородни, всеки със своята специфика, уникална история и физически характеристики. Сред ценностите, които предвиждаме да включим, са: Рогозенското съкровище, местността Градище в близост до прохода Вратцата, кораба музей Радецки, къщата музей на Дико Илиев в град Оряхово, Северняшка сватба, част от НФС „Леденика“, м. Калето, археологически обект край град Мездра, праисторически артефакти от м. Валога край с. Оходен, епистоларната тухла на латински език от римска вила край с. Уровене, Криводолско, глинената плочка от с. Градешница, паметника на Дядо Йоцо, до с. Очин дол, съкровището от Могиланската могила, Букьовско съкровище, Черепишки манастир и друго знаково за региона културно-историческо наследство със съпътваща любопитна информация и пресъздаване. Филмът във виртуална реалност ще бъде реализиран в два формата – кратка и разширена версия, на български и английски език.

Цел:

Целта ни е развитие на модерен туризъм, привлекателно за младите технологично образование, добавена стойност, развитие и популяризиране на региона. А чрез използването на възможностите на новите технологии представянето на едни от най-значимите обекти от историята на региона може да бъде постигнато по атрактивен и завладяващ начин.

Как да подкрепите кампанията?

Кампанията на сдружение „Книгини“ „Богатствата на Северозапада в 360°. От история към бъдеще за нашите деца“ може да бъде подкрепена

  • с дарителски SMS с текст DMS KNIGINI на номер 17 777 за трите мобилни оператора
  • на platformata.bg
  • със закупуване на подаръчни комплекти с кауза. Заявки може да отправяте на страницата на сдружението, книжарничката с мисия, на имейл: knigini.bulgaria@gmail.com, както и да закупите подарък с кауза в следващите дни (20-21.12), между 10:00-13:30 ч., от специално обособена шатра пред бившата Сувенирна палата в град Враца.

Книга от Книжарничка „Извор“, с. Челопек / Izvor Bookshop – Chelopek BookVillage, BG и коледен артикул от Социално предприятие Творилница „Добрини“ – с. Челопек – тематичен подарък с кауза за предстоящите коледно-новогодишни празници.

Нека докажем, че книгите са мостът между минало, настояще и бъдеще, че връзката книги-технологии е безусловна в името на развитието, а подкрепата е изконна българска добродетел, която носим в сърцата си. Ежедневно.

Повече за кампанията прочетете тук.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *