Нашата 2021 г.

Проведохме конкурс за „Най-атрактивна снимка с книга“, който предизвика голям интерес. Получихме изключителни снимки, които ще станат част от благотворителен базар при откриването на център „Книгини“ – с. Челопек.

Взехме активно участие в няколко международни онлайн конференции, посветени на концепцията и развитието на градове и села на книгата в световен мащаб. Обобщихме няколко линии на развитие.

Представихме VR филма ни „Дестинация Враца – величие и красота в 360°“ на българи от различни точки на страната и чужденци. Бяха повече от пленени! Очакваме ги тук.

В желанието ни да възкресим стария и изчезващ занаят книговезане, проучихме нагласите за обучение на бъдещи книговезци. Благодарим на Калин Даскалов, Стопан, за материалите, онагледяващи процеса и вярваме, че скоро ще можем да осъществим този съвместен проект.

Продължихме с ремонта на бъдещия център „Книгини“ (затворената детска градина) в село Челопек. В Центъра ще се реализират дейности с културен, образователен, социален и развлекателен характер. Обособени са зали за семинари и обучения, тиймбилдинг, с възможности за провеждане на тематични събития от частен и обществен характер. Предстои финализирането на стая, тоалетно помещение и коридорите.

Проведохме тематични инициативи по повод национални празници, сред които отбелязването на 24 май бе изключително забележително, благодарение на Българознайковците.

Посрещнахме първите ни посетители в Центъра още преди неговото официално откриването – клуб „Българознайко“ към група „Бон-Бон“, ДГ „Зора“ – Враца, които ни дариха българската азбука, специално изработена от техните родители и учители за първото българско село на книгата. Те ни подкрепиха и в мисията ни за вдъхване на нов живот на сградния фонд на затворената образователна институция.

Получихме и продължаваме да получаваме значими и големи дарения от книги.
Получихме и продължаваме да получаваме подкрепа от стойностни хора. Благодарим от сърце!
А едно от най-значимите събития за 2021 г. – Зори официално се присъедини към нашето сдружение! Мисията ни стана ОБЩА. Щастливи сме, че имаме човек като теб – да ври и кипи с нас!

2022 г. – продължаваме!

  • Цел 1: Откриване на център „Книгини“ – с. Челопек.
  • Цел 2: Популяризиране на занаята „книговезане“.
  • Цел 3: Утвърждаване на Челопек като българското село на книгата в национален и международен план.
  • Цел 4: Създаване на устойчиви партньорства за популяризиране на VR филма „Дестинация Враца – величие и красота в 360°“.
  • Цел 5: засега е тайна 😉

Ако желаете да ни подкрепите, ето как може да го направите:

Да си пожелаем всички да сме здрави и да имаме сили, за да постигаме за нашия край, за нашата родина!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *