Камерна формация „Te Deum Adoramus” и Сдружение „Книгини“ развълнуваха гостите си в пещера „Леденика”

Първият концерт на камерна формация „Te Deum Adoramus” в пещера „Леденика” е вече факт, благодарение на екипа на Сдружение „Книгини”. Повече от сто гости от цяла България преживяха една различна съботна вечер, под звуците на красиви и мистични женски гласове. В програмата си класическият камерен хор изпълни произведения от български, френски, руски и английски композитори и музиканти.

Камерна формация „Te Deum Adoramus” за пръв път гостува на Врачанска сцена, макар и сътворена от природата. Хорът е създаден през 1997 г., има богата концертна дейност, носител е на множество награди и отличия от международни фестивали и конкурси в почти всички европейски страни. Немалко произведения са писани специално и посветени на хора. Формацията има два самостоятелни компактдиска, в т.ч. авторски албум на композитора Николай Кауфман, реализирани са множество записи за БНР, БНТ и други европейски радиа. 

Сдружение „Книгини“ заедно с дамите от „Te Deum Adoramus“

Събитието е част от инициативата на сдружение „Книгини” за популяризиране на природни и културно-исторически забележителности в региона. Средствата, събрани от дарения за вход на събитието, ще бъдат използвани за организирането на други такива.

„Te Deum Adoramus“ в пещера „Леденика“