Екип доброволци от HPE Gives Bulgaria в подкрепа на мисията ни

В днешния неделен ден посрещнахме изключителни хора, които почувствахме като сродни души. Екип доброволци от HPE Gives Bulgaria и Disabilities Network Bulgaria бяха скъпи гости в център „Книгини“ – с. Челопек, запознаха се и подкрепиха дейността на жените от Социално предприятие Творилница „Добрини“ – с. Челопек, които пък от своя страна ги изкушиха с вкусни местни гозби, споделиха весели истории и изпяха песни, от душа и сърце.

В къщата музей на баба Илийца се запознаха с домашния бит от преди повече от век, а в Книжарничка „Извор“, с. Челопек / Izvor Bookshop откриха своите книги – тези, които са дарявали на ближни, и тези, които са търсели. А по улиците на Челопек – първото българско село на книгата се потопиха в света на българската и чуждестранната литература.

Те ни дариха романа „Времеубежище“ на Георги Господинов и жерави, част от друга мисия, която подкрепят, и ни отправиха топли слова. Помогнаха ни и в сортирането на книги, включиха се в работилница по рециклиране на хартия и се насладиха на „Дестинация Враца – величие и красота в 360°“.

Скъпи Милена, Михаела и Боян. Наричаме ви скъпи приятели, защото така ви почувствахме! Радваме се на срещата ни с вас! А тя не би станала факт без споделеното вдъхновение и признание на друг наш съмишленик – Надя, благодарим ти от сърце, че споделяш нашата мисия с прекрасни хора като тях, които с всеки дъх живеят за България и се стремят да я видят по-красива, по-добра, по-мъдра!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *